ΕΞ(ΙΣ)ΩΣΕΙΣ

Στην προτεινόμενη έκθεση, οι δυο εικαστικοί (Philippe Laferrière και Χρήστος Αλαβέρας) θα παρουσιάσουν μια εγκατάσταση που θα περιλαμβάνει παλιά και νέα έργα από όλη τη πορεία τους στη τέχνη καθώς επίσης και επίκαιρα έργα που αφορούν την κρίση της εστίας, ως γενικότερη έννοια, σε μια συνολική ζωγραφική-χωρική εγκατάσταση που θα εξιστορεί και θα σχολιάζει την αιώνια και την τωρινή σχέση ανθρώπου και εστίας. Η ζωγραφική αυτή εγκατάσταση θα αποκαλυφθεί ζωντανά στο κοινό κατά τη διάρκεια εικαστικού δρώμενου και θα συνοδεύεται από την αποκάλυψη έργου που θα δημιουργηθεί γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Οι ζωγραφικές χειρονομίες των δύο διαφορετικών ζωγράφων, μέσα από την αντιπαράθεση δύο διαφορετικών δυναμικών, συνδέονται σε ένα σύνολο που επιδιώκει τη σύνθεση που είναι και η βασική ουσία για το κτίσιμο μιας εστίας που μπορεί να υπάρξει σε απρόβλεπτη κατάσταση και σε αυτό προσδίδει μεγαλύτερη σημασία η ιστορία της χώρας οπού γίνεται αυτή η σύμπραξη, όπως και της χώρας που αντιπροσωπεύει αυτός ο χώρος. Ελλάδα και Γαλλία, δύο τόποι που έχουν δώσει μεγάλα βήματα στην παγκόσμια πνευματική εξέλιξη και επίσης έχουν δοκιμαστεί μέσα από πνευματικές αντιπαραθέσεις.

Τα υλικά και οι διαστάσεις των έργων είναι ποικίλα (κάρβουνα, μολύβια, μελάνια, τέμπερες, υδατογραφίες, ακρυλικά, λάδια, χαρακτικά, βίντεο).

 

ΕΞ(ΙΣ)ΩΣΗ
ΕΞ(ΙΣ)ΩΣΗ

 

 

Λεωφ. Στρατού 2A. Τ: 2310 821231

Δε-Πα 17:30-20:30,
Σα 10:00-13:00

Ελεύθερη είσοδος

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΣΤΙΑ-ΖΩ
  ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ
Ελεύθερη είσοδος / 17.11 η έκθεση θα είναι κλειστή λόγω προγραμματισμένων πολλών επισκέψεων σχολείων

Φορέας Χρηµατοδότησης

Φορέας ∆ιοργάνωσης